• darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg

Rusland heeft koude winters, dat is een feit.

Nu kunt u deze ook zelf meemaken! Ik organiseer een kleine luxe groepsreis voor maximaal 10 mensen naar de Russische winter. Het verblijf binnenshuis is warm en luxe, de winter buiten is koud en stoer; gekoppeld aan de filosofie van de Russen geeft dit energie. De 12-daagse reis is van alle gemakken voorzien en gaat naar de hoofdstad van de Oeral-regio, Jekaterinburg, grofweg 1600 km van Moskou naar het Oosten, op de grens van Europa en Azië.

Deze stad, regionaal centrum, is de vierde stad van Rusland, staat vooral bekend om zijn zware industrie en ligt in een beschutte kom in het oeroude Oeralgebergte. De stad was voor buitenlanders meer dan veertig jaar niet toegankelijk vanwege de in de tweede wereld-oorlog vanuit Moskou er naar toe verplaatste militaire industrie. En nog zijn er buiten de stad plekken waar men niet kan komen zonder aanvullende toestemming. Inmiddels is het een moderne stad, met anderhalf miljoen inwoners, enkele universiteiten, theaters, musea en meer.

We verblijven 9 dagen in het Novotel of het Atrium Palace Hotel in het centrum. We bezoeken natuurlijk locale bezienswaardigheden als de Kathedraal op het bloed en het klooster Ganina Jama op de plek waar de lichamen van laatste tsaar en zijn familie waren achtergelaten. Sinds 1998 zijn de resten herbegraven in Sint-Petersburg. Ook bezoeken we het centrum en in de regio de Scheve Toren van Nevjansk, het houten architectuur museum in Alapaevsk, de warm-waterbronnen in Rjezj en het natuurpark Oleny Rutsji (Hertenstroom) voor een uitgebreide hike. Verder zijn er naast de vaste excursies mogelijkheden tot skieën, langlaufen en schaatsen.

Aan het eind van deze periode vertrekken we naar Moskou om nog 3 dagen rond te kijken. Hier staat nog een oriënterende stadsexcursie op het programma.

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

Reisdata:
Voorlopig geen data gepland

 

Luxe variant vanaf 2449 euro
Per persoon op basis van twee personen in een twin kamer in Novotel of Atrium Palace hotel voor 9 nachten plus ontbijt en diner en 3 nachten ***/**** hotel in Moskou

Budget variant vanaf 2200 euro
Per persoon op basis van twee personen in één selfcatering appartement voor 9 nachten en 3 nachten ***/**** hotel in Moskou

Beide varianten zijn inclusief vlucht (waarvan de prijzen nog fluctueren), uitnodiging, visum, transfers, een excursiepakket in Jekaterinburg plus één Engelse- of Nederlandstalige excursie in Moskou. De reis heeft Nederlandse reisleiding en Engelstalige locale gidsen in Jekaterinburg.

De toeslag voor 1 persoon in een single of twinkamer is in de luxe variant 400 euro en voor 1 persoon in een appartement 200 euro voor de gehele reis.

Boeken?

Stuur via het antwoordformulier de aanvraag met naam, aantal personen uw telefoonnummer en emailadres en welke reis en reisdata u wilt, of bel mij. Ik stuur u dan een bevestiging per email toe voor de reis met een deelfactuur en met het verzoek de gegevens aan te leveren voor de uitnodiging en de visumaanvraag. Het definitieve programma volgt begin januari 2021. De reis wordt afgerekend op basis van de daadwerkelijke kosten voor vlucht/hotel na boeking en bevestiging reservering, kan iets hoger of iets lager uitvallen.


Let op: Vanwege de afhandeling van de visa is opgave mogelijk tot 6 weken voor vertrek, het minimum aantal deelnemers is 7.