• darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg

De drie gezichten van Sint-Petersburg

 

 

 

 

 De stad van Tsaar Peter

Het eerste gezicht is dat van het grootse plan van Tsaar Peter de Grote, die in de 18e eeuw een verbinding met Europa wilde bouwen, een nieuwe Russische (hoofd-)stad naar Europees voorbeeld, geïnspireerd op wat hij had gezien in Frankrijk en Nederland. Petersburgs huidige ‘grachten’ zijn duidelijk geïnspireerd op de grachten van Amsterdam, maar lijken er niet erg op.De huizen, straten (brede boulevards) en theaters en grote warenhuizen lijken meer op die van Parijs en Frankrijk en de paleizen in de omgeving van de stad zijn duidelijk kopieën van Versailles, zoals men die ook vindt in de rest van het Europa van de 18e eeuw.  

 

 

 Tijd der Troebelen

Het tweede gezicht is het revolutionaire gezicht. Denk aan de aankomst van Lenin op het Finland Station, zijn toespraak aldaar, de kruiser Aurora die het “startschot” gaf voor de Russische revolutie van 1917 en de bestorming van het Winterpaleis, waar zich tegenwoordig de wereldberoemde Hermitage in bevindt. Daarna kwamen rond het centrum stads-uitbreidingen met flats en binnenhoven, brede straten. Bijna elke Russische stad heeft die nu nog steeds, in het hele uitgestrekte land, van Kaliningrad aan de Oostzee tot Vladivostok aan de Japanse zee.

 

Een moderne stad

Tegenwoordig is Sint-Petersburg een moderne stad waar de gentrificatie nog niet ver gevorderd is. Oud en (nog niet) gerenoveerd en nieuw gaan goed samen. Het is een stad met een rauw randje rond een gezond warm hart met een bevolking die open staat voor het nieuwe. Waar de cultuur bloeit, waar experimenten plaatsvinden in een gemoedelijke sfeer. Sint-Petersburg nu heeft het elan van het Berlijn van net na de Wende in de jaren ’90.

 

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

Groepsreis vanaf € 1379,-- 

Op het ogenblik geen data gepland

Inclusief uitnodiging, (e-)visum, ticket, transfers, logies/ontbijt twin kamer in *** of **** hotel, excursiepakket en entrees, exclusief lunch, diner, fooien. Bij aanmelding van 4 personen gaat de reis door! 

 

Programma

DAG 1 Aankomst en transfer per taxi of minibus naar het hotel.

DAG 2 09:30-13:30 Excursie door het centrum van Sint-Petersburg langs de meeste bezienswaardigheden. Deels te voet, deels met het openbaar vervoer. De middag is vrij te besteden.

DAG 3 09:30-13:30 Vandaag bezoeken we met een gids de Hermitage, na de rondleiding kunt u in de Hermitage blijven of iets anders gaan doen. We gaan of per taxi of per minibus naar de Hermitage toe.

DAG 4 09:30-13:30 Bezoeken we het Catharina Paleis en het Park in Tsarskoje Selo. Een van de bekende buitenverblijven van de tsarenfamilie. Wij gaan er of per taxi of per minibus heen en worden na de rondleiding weer teruggebracht naar het centrum en/of het hotel.

DAG 5 volledig vrij te besteden.

DAG 6 Check out, eventueel de laatste inkopen of bezoeken, transfer per taxi of minibus naar de luchthaven en terugreis.